Omgeving

Directe omgeving

In de directe omgeving zijn verschillende goede mogelijkheden om te lunchen en/of te dineren. U kunt zelfs uw auto laten staan. Met de trein bent u binnen 10 minuten in het centrum van Utrecht. Voor liefhebbers van wandelen en/of fietsen zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Fietsroutes zijn er naar alle windstreken, waar u geniet van bossen, zandverstuivingen, polderlandschap en plassengebied.

Wandelen en fietsen

De gemeente De Bilt ligt in het groene hart van Nederland, midden in de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Door haar ligging in een zeer gevarieerde omgeving is De Bilt het ideale uitgangspunt voor mooie wandel- en fietstochten.

Zandverstuiving

Door de begrazing met schapen in de vorige eeuwen veranderde het oorspronkelijke bosgebied langzaam in een heide terrein. Door verdere begrazing verarmde de bodem zozeer dat de wind hier vat op kreeg en stuifzanden ontstonden. Op de open stuifzandvlakte kon het zand gaan stuiven tot aan het niveau van het grondwater. Het natte zand bleef echter liggen. Aan de rand van de zandverstuiving werd het stuifzand vastgelegd tussen de bomen. In het midden van de stuifzand werd het dieper, en langs de rand kwam het zand steeds hoger te liggen. Bij sommige oude bomen is te zien dat het zand enkele meters hoger is gekomen.

Eeuwenlang is de streek ten noorden van het dorp De Bilt leeg en woest geweest met onbeboste heuvels, zandverstuivingen en heidevelden. Men noemde de streek de Biltse Heide. De herders lieten hun schaapskudden grazen tot waar nu Huis ter Heide ligt.

Voorwaarden

Reservering is definitief nadat betaling van het volledige bedrag is ontvangen op IBAN: NL87 ABNA 0414 9469 52 ten name van A. van der Woude of nadat via 'Bed & Breakfast Nederland'-site de reservering door ons is bevestigd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Bed & Breakfast Nederland